Tek Kulağı Bozuk Kulaklık Tamir Edilebilir Mi?

Tek Kulağı Bozuk Kulaklık Tamir Edilebilir Mi?

Gelişmekte olan teknoloji hayatımızın her alanına hızla etki etmektedir. Telefon ve bilgisayarların hayatımıza girmesiyle birlikte sesi sadece kullanıcıların duyması düşünülerek kulaklıklar icat edildi. Yolda yürürken, seyahat ederken, çalışırken vs. kulaklık takarak müzik dinlemek mümkündür. Kulaklık sayesinde müzik dinleme keyfi iki katına çıkarılabilir fakat kulaklığın tek tarafının bozuk olması ciddi bir sorundur ve bu insanı müzik dinlemekten soğutabilir.

Yeni kulaklık almak maliyetli olabilir, herkesin bütçesinin  buna uygun olamayacağını düşünürsek yapılması gereken tek şey tamir yoluna gitmektir.

Kulaklık eskime, darbe, düşme, sıvı teması, toz, pislik gibi çeşitli sebeplerle bozulabilmektedir.

Kulaklık bozulmuşsa eğer öncelikle arıza tespiti yapılmalıdır.

Kulaklıkta hoparlör patlamış olabilir,

Temizlik yapılması gerekebilir.

Kablolarda temassızlık ya da kopukluk olabilir.

Kulaklığı tamir etmek isterseniz ve tamir etme becerisine sahipseniz sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Tek tarafı bozuk kulaklık tamiri;

Genel olarak bakıldığında bir kulaklığın çalışmaması temazsızlıktan veya hoparlörlerdeki kabloların kopmasından kaynaklandığı görülmektedir.

Bu durumda tamir için havya ve lehim teli gerekecektir. Lehim yapmak sorunu ortadan kaldıracaktır.

Kulaklık tamiri yapmaya başlamadan önce öncelikle arızanın nereden kaynaklandığı ile ilgili tespit yapmak gereklidir.

Kablosu zarar görmüş ise kulaklık başka bir kablo kullanılarak veya  kendi kablosu başka kabloyla birleştirilerek onarılabilir.

Eğer arıza hoparlörden kaynaklı ise yapılması gereken ilk işlem hoparlör kısmını meydana gelebilecek zararları önlemek amacı ile dikkatli bir şekilde hoparlörü açmak olmalıdır.

 Hoparlör bir tornavida ile açılabilir. Hoparlör dışarı çekilir. Hoparlör; kablo kısmından kaynaklı bozulmuşsa kopmuş olan kabloların havya ve lehim malzemesi kullanılarak diğer taraflar ile temas olmayacak şekilde önceden iz kalmış alana lehimlenmesi yapılır. Lehimlenme işlemi yapıldıktan sonra ardından söz konusu bölge kapatılmalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
    BİR YORUM YAZ